lördag 11 januari 2014

Godis


Ingen riktig blogg utan recept.

Att göra eget hundgodis till sin hund är både roligt och lätt, och dessutom så vet man vad som är i godiset. Blodpudding är billigt och hundar älskar det. Om man torkar blodpudding så håller den också länge utan att behöva vara i kyl eller frys. Blodpudding finns att köpa i de allra flesta affärer (se bara till så att det inte finns lök i blodpuddingen).

1. Skär blodpuddingen i så små bitar som du vill ha och lägg det på en plåt

2. Torka blodpuddingen på låg värme (ca 100 grader) tills blodpuddingen är helt genomtorr (ca 30 min – 3 timmar beroende på hur stora bitar du har) och tänk på att spisluckan ska vara lite öppen så att fukten försvinner medan du torkar blodpuddingen.

3. Lägg bitarna i en påse och servera sedan till hunden. Om det är så att bitarna inte blev helt genomtorkade förvara godiset i kylen eller frysen.

Ett smaskigt godis som inte kladdar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dina avtryck gör mig glad.